Karin

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Hallo allemaal,

Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Karin,35 jaar en de alleenstaande moeder van Anouk. In het voorjaar van 2009 stelde iemand mij voor om een Doula te nemen, zodat zij met me mee kon denken en mij kon helpen bij de bevalling. Ik had nog nooit gehoord van een Doula, dus ging ik eerst een uitzoeken wat dat nou precies inhield. Ik had zo iets van; nou dat is niks voor mij, een vreemd iemand bij mijn bevalling, laat maar.

Naarmate de zwangerschap vorderde, werd ik nog eens op een Doula gewezen door iemand en toen ben ik toch maar eens contact gaan zoeken met het idee; Baat het niet dan schaadt het ook niet, eerst maar eens kijken wat voor iemand het is.

Zo had ik op 16 Juni 2009 de eerst afspraak met Esther. Het klikte goed tussen ons en we hebben goede gesprekken gehad. Het is fijn dat je bij iemand terecht kunt met al je vragen en geloof mij, ik had er toch nog best wel wat! Maar ze kwam ook met dingen waar ik dus nooit aan had gedacht. Mede door Esther keek ik zonder angst uit naar de bevalling, want die vreemde (zoals ik dacht) was ze allang niet meer voor mij.

Op 11 augustus 2009 (24 dagen te vroeg) ben ik bevallen van een gezonde dochter. Esther heeft me midden in de nacht thuis opgehaald toen mijn vliezen waren gebroken en me naar het ziekenhuis gebracht, waar ze me heeft bijgestaan. Ze had bananen mee en daar luste ik wel een van en ze gaf me mijn drinken aan. DOor haar was ik rustig en liet ik het over me heen komen. Toen de weeën veranderden naar persweeën raakte ik wat in paniek. Zo van; Wat gebeurd er met mijn lichaam! Maar een blik van Esther en het was goed. Esther is ook de fotograaf geweest tijdens mijn bevalling en ze heeft me na de bevalling geholpen met douchen.

Het was een goede en snelle (5 uurtjes) bevalling. Natuurlijk was het ook gelukt zonder Esther, maar door haar aanwezigheid was ik rustig en dat heeft zeker bijgedragen aan de goede bevalling. Ik ben blij dat ze mij heeft bijgestaan in mijn zwangerschap en tijdens mijn bevalling. Ik ben bevoorrecht dat ik haar heb leren kennen.

Ik hoop dat nog veel mensen mogen worden bijgestaan door Esther!

Esther nogmaals BEDANKT!

Groetjes Anouk en Karin.